Hytte på Hisøyno

Opplev

Hytte på Hisøyno

Type of attraction icon
Type of attraction icon
WorkcationOvernatting levert av  Bømlo turistinformasjon

På Bømlo kan du oppleva storslått natur. Vill og rå sjø, milevidt blenkjande hav, fjell, kanalar, gamle handelstadar. www.bomlo.kommune.no Bømlo har et yrande kulturliv. Her har me mykje å by på. Turistinformasjonen i Bømlo kommune er samlokalisert med kundetorget, som er innbyggjarane sitt første møte med kommunale etatar. Her vil du bli møtt av turistvertane, som og er kundevertar. Me ynskjer å hjelpa deg med å oppleva Bømlo på best muleg måte.

Les meir

Bømlo turistinformasjon

Visste du at Bømlo kommune har ei hytte på Hisøy med seks sengeplassar (+to madrasser) og kano, som du kan leige? Kr 300,- pr. døgn (minst to døgn), 600,- pr. helg , 1500,- pr. veke. Ein kjempeflott plass for både vaksne og born, som du må i båt for å komma til. Ta kontakt med Bømlo turistinformasjon for tinging og nøklar.

Kategoriar
hytte
Taggar
bømlo
Opplevingar nær Hytte på Hisøyno

Kjent naust på Rolfsnes. Er ein fin plakat på naustet der ein kan lesa seg opp om sjølve "Vitanaustet".

Kringlo er eit ferskvatn der ein kan bade på Rolfsnes. Her er fint å ta seg ein dukkert på varme sommardagar.

Ereviksfjellet er ein flott utsiktstopp på Goddo. Kortaste vegen er frå stien like over Goddebrua. Du kan også gå frå Åno. Det er også ei fin rundløype via Barmane og attende til utgongspunktet. Løypene er godt merka på Goddo. Foto: Nils Magne Helle

Den legendariske Nillo - Pernille Waage (1898-1992) - heldt til i Landhandelen på Skjeret. Ho var kjend for den spesielle butikken sin og Nillo på Skjeret var ein institusjon i lokalsamfunnet. Nillo er borte, men butikken finst framleis og fungerer som eit levande museum. Butikken er open kvar sumar.

Turistbedrifter nær Hytte på Hisøyno

Kan hjelpa deg til å oppleva det som høver for deg vestalands Brandasund med meir. Ribturar, spektakulære badeturar, Slotterøy fyr, og andre opplevingar i og ved havet.

Både Skjeret landhandel og Nillo på Skjeret er ope heile året. Sistnemnte er ein gamal og heilt spesiell landhandel som nesten er eit slags museum.

E. Johnsen & Sønner dagligvarehandel og gjestehamn ligg idyllisk til på Brandasund. Daglegvarer, gåveartiklar, diesel og bensin. Dusj og vaskemaskin til båtturistane. Kafé i sommarsesongen.

Habbestad Rorbuutleige har to rorbuer som kan leigast kvar for seg eller saman. Rorbuene ligg usjenert på Steganeset ved innløpet til Urangsvågen, har fin terrasse ved inngangspartiet, god parkering og stor platting på kaien. Like ved rorbuene er det ei lita strand, og ein kan leige båt. Bestilling gjer ein via Dancenter, og er i hovudsak vekesleige laurdag-laurdag. I perioden 1. oktober - 1. april kan ein leige over kortare eller lengre periodar. Leige i denne perioden gjer ein direkte med Habbestad Rorbuutleige via deira facebook-side.

Overnatting nær Hytte på Hisøyno

Erevik grendatun bubilparkering ligg like ved sjøen ved RV 542, ca 8 km fra kommunesenteret Svortland og ca 10 km fra Brandasund. Maks antall 6 bubilar og hovudsakeleg i vekedagene, då tunet ofte er utleigd til arrangement i helgene (spør kontaktperson). Barnevenleg med leikeplass, ballbinge og badeplass. Fine høve for fisketurer, kajakkpadling og annan vatnsport. I tillegg tilbyr Goddo fine turløyper i flotte naturområder.

Ved Skjeret landhandel er det plass 10 båtar og 4-5 bubilar med straum. Gamlebutikken eksisterer framleis og er eit slags museum som alltid er ope, elles er det butikk og fiskemottak. Det er utleige av båter, kajakker og padlebrett. Det er også eit lite sanitæranlegg med dusj, wc og vaskemaskin. Vannfylling, men ikkje tømming.

Skjeret landhandel båthamn og bubilparkering

4.54 km

Les meir

Brandasund er ein idyllisk gamal stad heilt ute i havgapet. Gjestehamna har 30 plassar med ei hamnedjupne mellom 5-15m. I Brandasund er det daglegvarer, dusj, toalett, vaskemaskin, tørketrommel, bunkring, knust is, straum. I sommersesongen er det open kafé (Fabrikkloftet). Her kan ein anbefale ein gåtur opp til Brandasundssåta for å skue sola gå ned i havet.