Hero image

Opplev

Wichmann-smia

Type of attraction icon
Type of attraction icon

I den gamle smia er mange av dei legendariske Wichmannmotorane samla, inkludert den første '2-hesten' Haldor Haldorsen laga i 1902. Smia er operativ og med alt utstyr som var i bruk fram til på 1970-talet. For omvisning gå til nettstaden under, der finn du kontakt info.

Kategoriar
historisk
museum
Taggar
smia
wichmann
motor
Opplevingar nær Wichmann-smia
Rubbestadneset Frisbee

Frisbeegolf-banen med 9 korger er nå på plass og parken er åpen for alle som har lyst til å forsøke seg

Leikeplass ved Espira Rubbestadneset barnehage

Området rundt Espira Rubbestadneset barnehage innbyr til kjekke leikestunder utanfor barnehagens opningstider. Leikeplassen finn du rett i nærleiken av Rubb Stadion.

Leikeplass ved Espira Rubbestadneset barnehage

0.33 km

Les meir
Rubbestadneset aktivitetspark

I Rubbestadneset aktivitetspark finn du utandørs treningsapparat og ein «pumptrack» der ein kan nytte sykkel, sparkesykkel, rollerblades eller skateboard.

Furuneset badestrand

Furuneset finn du i Innværfjorden, like sør for Rubbestadneset. Dette er primært ein lokal badeplass, men her er også ei lita flytebrygge med nokre få gjesteplasser og god dybde. Fin plass å legge på veg med kajakk eller SUP, og flotte område å oppleve rundt.

Turistbedrifter nær Wichmann-smia
Bømlo Hotell

Treng du over­natting til arbeids­reisa, eller ønskjer eit ferie­opphold på natur­skjønne Bømlo, har du kome til riktig stad. Me tilbyr eit stort utvalg av rom, med kapasitet på opptil fire personar. Alle romma er utstyrt med eige bad. Hos oss får du tilgong til gratis trådlaust internett. Me leige også ut rom for langtidsopphold. Ta kontakt for nærare informasjon. Velkomen til Bømlo Hotell.

Fjordtun

Fjordtun er ei bedrift som leiger ut rorbuer og båtar til turistar som kjem til øyriket Bømlo. Dei tilbyr rorbuer på vestsida av Bømlo (Straumen hyttegrend), og i Innværfjorden.

Aasheim rorbuer

Aasheim rorbuer tilbyr overnatting i 4 rorbuer lokalisert innerst i Mækjevik.

BUA Bømlo

BUA Bømlo, dette er en utstyrssentral hvor en kan låne alt mulig slags fritidsutstyr helt gratis. Denne er åpen både for fastboende og turister. Så her kan en feks låne kajakk og dra på tur ut i holmane. Utstyret kan lånes i en uke

Overnatting nær Wichmann-smia
Bømlo Hotell

Bømlo Hotell set deg og dine behov i fokus, og me gjer vårt ytterste for at ditt opphald skal bli eit spanande og opplevelsesrikt minne av Bømlo. Me ligg rett ved industri­klynga i Rubbestad­neset, 300 meter frå hurtigbåt­kaien. Grunna oppussing er hotellet stengd, men opnar att for overnatting frå 5. juli 2022.

Rorbuer på Innvær

På Bryggekanten på Innvær har Fjordtun to store, moderne feriehus, eller rettare sagt hytter som er bygga i tradisjonell rorbustil. Desse rorbuene ligg lunt til ved den idylliske Innværfjorden på østsida av øykommunen Bømlo.

Aasheim rorbuer

Eldbjørg og Paul Jørs ønskjer velkomen til Bømlo og til Aasheim Rorbuer. Me tilbyr 4 rorbuer m. alle fasilitetar for at di fritid skal bli vellykket. Her finner du ro i sjela, og eit ypperleg utgangspunkt for såvel fisketurar som avslapping og naturopplevelsar, med 1000 holmar og øyer innan rekkevidde.

Urangsvåg båthamn

I Urangsvåg er det ei kommunal båthamn der besøkjande kan leggje til. 25 minutt å gå til kommunesenteret Svortland, der ein finn alt ein treng av varer og tenester. Per i dag er det ikkje fasilitetar på land ved denne båthamna.

Merk: Opplev Bømlo brukar informasjonskapslar for å tilby naudsynt nettsidefunksjonalitet, betre brukaropplevinga og analysere trafikken. Ved å bruke nettstaden vår, aksepterer du vår Privacy Policy og lagring av informasjonskapslar.