Moster Amfi

fots
barnevogn
sykkel

Moster Amfi er eit kultur-og opplevingssenter på historisk grunn på Moster i Vestland. Her kan du oppleve historia om når kristenretten vart innført i Noreg og besøkje Olav Tryggvason si kyrkje. I tillegg arrangerer me ei rekke kulturopplevingar både på utendørsscena, i amfisalen og i kafeen.

Her møter historie kunst og kultur!

Attraksjonar nær Moster Amfi

 • Siggjo
  7.26 km

  Siggjo er et fjell i Bømlo kommune i Hordaland. Det har en høyde på 474 meter over havet, og er det høyeste fjellet i Bømlo kommune.[2] Fjellet har en karakteristisk profil og er synlig fra store deler av Sunnhordland. På klare dager er Siggjo synlig fra byfjellene rundt Bergen.

  Les meir
 • Gullgruveområdet på Lykling
  11.94 km

  I 1862 fann ein gjetargut den første gullklumpen på Lykling. Frå 1882-1910 vart det drive gullgruver i stor stil langsetter kvartsårene i Lyklingeberga, med 4-500 mann tilsett på det meste og omlag 200 kilo som total gullfangst.

  Les meir
 • Furuneset Strand
  13.58 km

  Furuneset finner du i Innværfjorden, like sør for Rubbestadneset. Dette er primært en lokal badeplass, men her er også ei lita flytebrygge med noen få gjesteplasser og god dybde.

  Les meir
 • Melkevik
  14.27 km

  Hiskjo er ei øy på vestsida av Bømlo, like vest for utløpet av Kulleseidkanalen. Friluftsområdet dekker store arealer på øya og er egnet til en rekke friluftsformål. Et populært badeområde på gode sommerdager vest mot havet. Det er to brygger og grill på området.

  Les meir
 • Reiseliv nær Moster Amfi

 • Geopark Sunnhordland
  0.02 km

  Øyriket, fjorden og fjella i Sunnhordland byr på geologisk arv og kultur av særskilt verdi, og har fått status som Norsk Geopark. Saman med fagmiljøa ved UiB og NGU vert det søkt opptak i UNESCO Global Geopark Network hausten 2021.

  Les meir
 • Kulleseidkanalen gjestehamn
  9.39 km

  Kulleseidkanalen gjestehamn er ei lun hamn omgitt av vakker natur, berre få minutt frå storhavet, og sentralt plassert midt på Bømlo. Her kan du legga til kai ved ein av våre 40 båtplassar eller komma med bubil og vera på campingområdet vårt. Sjølvsagt er du også velkommen om du kjem i kajakk, på sykkel, til fots eller i bil også :) I Kulleseidkanalen gjestehamn har me ein stor og fin restaurant der du får god tradisjonsmat og lette måltid om du heller ønskjer det. Det er mogleg å leiga lokale til lukka lag, som til dømes bryllup, bursdagar og andre feiringar. Området er oppgradert i 2020 og 2021, så her får du verkeleg slappa av og fylla på i vakre omgjevnadar. Velkommen til Kulleseidkanalen gjestehamn!

  Les meir
 • Gullvegen Gardstun
  12.07 km

  Garden ligg i gullgruvefeltet på Lykling der Noregs største gullgruveindustri utspant seg på slutten av 1800-tallet. Gullvegen Gardstun har sidan oppstarten av utviklinga (2017) blitt ein særs populær besøksgard og reiselivsdestinasjon. Med fokus og fremming av historia på Lykling, pakka inn med gull, gullvaskeleir, fantastisk kystlandskap, tradisjon, husdyr, yrande gardsliv og aktivitetar tilpassa store og små.

  Les meir
 • Overnatting nær Moster Amfi

 • Bryggekanten
  13.35 km

  På lokaliteten Bryggekanten har vi to store moderne feriehus, eller rettere sagt hytter som er bygget i tradisjonell rorbustil. Disse rorbuene ligger lunt til ved den idylliske Innværfjorden på østsiden av øykommunen Bømlo.

  Les meir
 • Solbakken Camping
  13.80 km

  Campingplass ved Innvær. Plass til bobil og 2 hytter til utleige

  Les meir
 • Overnatting Bømlo Hotell
  14.14 km

  Bømlo Hotell er et familie-eid og -drevet hotell som setter deg og dine behov i fokus. Og vi vil gjøre vårt ytterste for at ditt opphold skal bli til et spennende og opplevelsesrikt minne av Bømlo.

  Les meir
 • Svortland bubilparkering
  15.76 km

  I kommunesenteret på Bømlo finnes det bubilparkering nede ved Storavatnet, kort veg frå butikkar, kulturhus og treningssenter.

  Les meir