Gullvegen Gardstun

fots
sykkel
barnevogn

Garden ligg i gullgruvefeltet på Lykling der Noregs største gullgruveindustri utspant seg på slutten av 1800-tallet. Gullvegen Gardstun har sidan oppstarten av utviklinga (2017) blitt ein særs populær besøksgard og reiselivsdestinasjon. Med fokus og fremming av historia på Lykling, pakka inn med gull, gullvaskeleir, fantastisk kystlandskap, tradisjon, husdyr, yrande gardsliv og aktivitetar tilpassa store og små.

Gullvegen Gardstun satsar og som Inn på tunet gard, der garden i 2019 blei godkjent som Bømlo kommune sin fyrste Inn på tunet gard. Inn på tunet (IPT) er tilrettelagte og kvalitetssikra velferdstenester på gardsbruk. Tenestene skal gi meistring, utvikling og trivsel. Aktiviteten i tenestetilbodet er knytt opp til garden, livet og arbeidet der.

Attraksjonar nær Gullvegen Gardstun

 • Gullgruveområdet på Lykling
  0.81 km

  I 1862 fann ein gjetargut den første gullklumpen på Lykling. Frå 1882-1910 vart det drive gullgruver i stor stil langsetter kvartsårene i Lyklingeberga, med 4-500 mann tilsett på det meste og omlag 200 kilo som total gullfangst.

  Les meir
 • Melkevik
  4.74 km

  Hiskjo er ei øy på vestsida av Bømlo, like vest for utløpet av Kulleseidkanalen. Friluftsområdet dekker store arealer på øya og er egnet til en rekke friluftsformål. Et populært badeområde på gode sommerdager vest mot havet. Det er to brygger og grill på området.

  Les meir
 • Vikinggrava ved Brumsund
  8.51 km

  På veg ut til Brømsund kan ein ta ein svipptur innom 40 gamle vikinggraver.

  Les meir
 • Siggjo
  8.79 km

  Siggjo er et fjell i Bømlo kommune i Hordaland. Det har en høyde på 474 meter over havet, og er det høyeste fjellet i Bømlo kommune.[2] Fjellet har en karakteristisk profil og er synlig fra store deler av Sunnhordland. På klare dager er Siggjo synlig fra byfjellene rundt Bergen.

  Les meir
 • Reiseliv nær Gullvegen Gardstun

 • Kulleseidkanalen gjestehamn
  5.70 km

  Kulleseidkanalen gjestehamn er ei lun hamn omgitt av vakker natur, berre få minutt frå storhavet, og sentralt plassert midt på Bømlo. Her kan du legga til kai ved ein av våre 40 båtplassar eller komma med bubil og vera på campingområdet vårt. Sjølvsagt er du også velkommen om du kjem i kajakk, på sykkel, til fots eller i bil også :) I Kulleseidkanalen gjestehamn har me ein stor og fin restaurant der du får god tradisjonsmat og lette måltid om du heller ønskjer det. Det er mogleg å leiga lokale til lukka lag, som til dømes bryllup, bursdagar og andre feiringar. Området er oppgradert i 2020 og 2021, så her får du verkeleg slappa av og fylla på i vakre omgjevnadar. Velkommen til Kulleseidkanalen gjestehamn!

  Les meir
 • Marinaden AS
  10.00 km

  Smakfull catering for alle anledningar. Vår motivasjon er at du og dine gjester skal få ein god matopplevelse frå oss, tilpassa dykkar anledning. Følg oss på facebook, Marinaden /instagram @marinadenbomlo for å sjå kva me balar med til einkvar tid. Menyane våre finn du på på nettstaden vår.

  Les meir
 • BUA Bømlo
  10.13 km

  BUA Bømlo, dette er en utstyrssentral hvor en kan låne alt mulig slags fritidsutstyr helt gratis. Denne er åpen både for fastboende og turister. Så her kan en feks låne kajakk og dra på tur ut i holmane. Utstyret kan lånes i en uke

  Les meir
 • Overnatting nær Gullvegen Gardstun

 • Svortland bubilparkering
  10.04 km

  I kommunesenteret på Bømlo finnes det bubilparkering nede ved Storavatnet, kort veg frå butikkar, kulturhus og treningssenter.

  Les meir
 • Solbakken Camping
  11.17 km

  Campingplass ved Innvær. Plass til bobil og 2 hytter til utleige

  Les meir
 • Bryggekanten
  11.71 km

  På lokaliteten Bryggekanten har vi to store moderne feriehus, eller rettere sagt hytter som er bygget i tradisjonell rorbustil. Disse rorbuene ligger lunt til ved den idylliske Innværfjorden på østsiden av øykommunen Bømlo.

  Les meir
 • Westside lodges
  12.28 km

  Fremfor hvert av husene er en egen koselig terrasse. Herfra har du god utsikt over sjøen og den store flytebryggen hvor båtene ligger fortøyd. Fra bryggen kan du også fiske og bade.

  Les meir